Om mig

Foto: Viktoria Blomberg Book

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrivandet har varit mitt yrke. Som journalist och redaktör. I dagspress och fackpress, några år på NE och senare som skribent och omvärlds­bevakare. När jag gick i pension beslöt jag att hädanefter ska jag bara skriva mina egna berättelser på det språk som är mitt. Den första bok jag gav ut är ”Livstystnad El pacto de silencio”. Jag började skriva på ”Längtans vals” för ett par år sedan och den blev mitt projekt på Lunds universitets författarskola där jag går sista året på magisterutbildningen. Nu skriver jag vidare på nästa bok. Är född och uppvuxen i Göteborg. 1982 flyttade jag ned till Skåne. Bor idag i Malmö.

Behöver du hjälp med texter?

BarbroBlomberg11webb

Foto: Viktoria Blomberg Book

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan få dem skrivna, korrekturlästa, redigerade eller du kan använda mig som bollplank.  Jag har mångårig erfarenhet som journalist, redaktör och omvärldsbevakare. Under årens lopp har jag arbetat både som frilans och som anställd i dagspress, fackpress, på Nationalencyklopedin och ID kommunikation. Jag har tampats med allt från små notiser till stora projekt. Varje uppdrag innebär en ny erfarenhet.

Jag är nyfiken och gillar att ta reda på saker. Ser det som en utmaning att gå till botten med olika frågeställningar och ta reda på korrekt fakta.  Något som kommer väl till pass när texter ska faktagranskas eller när stora faktamängder ska sammanställas.

 

Här är min presentation på Författarcentrum Syds hemsida.

Jag kommer gärna till bibliotek, föreningar eller andra intresserade och berättar mer om mina böcker och mitt författarskap.