I väntans tider

Snart kommer boken!

Just nu väntar jag på att den omskrivna versionen av Längtans vals ska komma från tryckeriet. Jag kar skrivit om, lagt till, strukit och förbättrat. Men det är som Amoz Oz säger i en intervju i senaste numret av Vi Läser:
”I varje bok finns egentligen tre böcker: den som du läser och den som jag har skrivit, och de skiljer sig från varandra. Men det finns också en tredje bok: den som jag skulle ha skrivit om jag bara haft förmågan, och den är utan jämförelse den bästa. Men jag når den aldrig.”
( Vi Läser nr 1 2017 i en intervju av Catrin Ormestad)

Boken trycks av Books on Demand/Nomen förlag och kommer att finnas tillgänglig i bokhandeln samt hos Bokus och Adlibris.

Liten förhandstitt på baksidestexten:

Ludvig och Alma, äldst och yngst i syskonskaran, längtar bort från landsbygdens hämmande liv i södra Halland. Ludvig vill förverkliga sina musikaliska drömmar i Amerika, driven av ett verklighetsfrämmande högmod som hindrar honom att ge upp. Han komponerar, skapar och letar utvägar för överlevnad i New York i början av 1900-talet. Alma väljer självständighet som myndig kvinna, ger friarna korgen och slår ihop sitt hushåll med Tekla i en tid då kvinnor kämpar för rösträtt och medbestämmande. Alma förblir bruket i Småland trogen hela sitt yrkesliv. ”Längtans vals” är en dokumentär roman om att våga gå emot, slåss för sina drömmar och för sin frihet.

 

Det här inlägget postades i Texter. Bokmärk permalänken.