Världen är liten!

I slutet av förra året fick jag ett mail från Carolina: ”Läste din bok Längtans vals i somrars och tyckte mycket om den.
Nu minns jag inte detaljer men du har med gården Menlösa gård i början av boken där jag är född och uppvuxen. Är därför nyfiken på om du har ngn anknytning till Menlösa eller hur det kom sig att du tog med det i boken?”

Och jag svarade: ”Så glad jag blir över att du tyckte om boken. Den är ju en dokumentär roman och baseras på släkten Wennström, dvs min pappas familj. Att Menlösa kom med beror på att gården var i släktens ägo under några år. Nu var det inte den stora fina Menlösagården, utan en mindre gård som låg en bit därifrån. Familjen flyttade in i juli 1881 till Mållösa nr 3 (som det står i kyrkoböckerna), men de kallar gården Menlösa.Står så i flera brev och även i kyrkoböckerna. Familjen bodde i Våxtorp en bit in på 1900-talet.”

Så var det inte mer med det. Men så kommer nu i vår en avlägsen släkting från USA på besök: Burks Oakley II. Vi är tredjekusiner och fick vetskap om varandra för ett år sedan. Han är först i Stockholm och berättar då för den unga kvinnan som arbetar i receptionen på hotellet om vad han gör i Sverige och nämner Menlösa och släkten Wennström. Det visar sig att kvinnan bakom disken är – ja just det är Carolina.

Om nu någon blev sugen att läsa boken så har jag ett antal ex kvar eller så kan den beställas på Bokus och Adlibris. Eller lånas på biblioteket..

Här har Burks samlat all information om släkten i USA och Sverige

Det här inlägget postades i Texter. Bokmärk permalänken.