Wow vilken recension!Bokrecension @bokmalen 15 januari 2023

”Drömmen om en hatt – Barbro Blomberg

För att kunna förverkliga sina framtidsdrömmar bestämmer sig Stina för att lämna betplockningen i Skåne och resa till Danmark. Vägen dit är inte rak utan bjuder på utmaningar.
Stina lämnar sinn mor och syster med en förhoppning om att en dag kunna skicka hem pengar. Hon biter ihop, försöker hantera motgångarna och tids nog befinner hon sig äntligen i Köpenhamn.
Drömmen om en hatt är en roman om en ung flicka som slåss för sin framtid i en tid då kvinnors liv ansågs mindre värt än männens. Boken utspelar sig i början av 1900-talet.
Wow, detta är en berättelse som jag fastnar för direkt. Den har ett fint språk och målande beskrivningar. Jag har svårt att sluta läsa. Stina för snabbt en plats i mitt hjärta och utifrån beskrivningarna så skapar jag bilder av karaktärerna och miljöerna.
Jag gillar historiska romaner och denna kommer leva kvar länge hos mig. Vilken fantastisk historia: Jag skulle gärna vilja se den som film.
Jag har tidigare läst Barbros roman Fånga ljuset om fotografen Hedda, som kom ut 2020 Jag gillar att Hedda får lite utrymme i denna bok. En bok som jag tycker mycket om och som har fått mig att längta efter fler böcker av Barbro. Efter att ha läst denna fortsätter jag att längta efter fler. 
Jag kan varmt rekommendera denna bok!


Tack Barbro @vesta.forlag för förtroendet att läsa!

Tack snälla @hattbaren för att jag fick fota boken hos er. Det fina omslaget och den fantastiska berättelsen krävde en speciell plats.

Fem böcker av fem!”
Det här inlägget postades i Texter. Bokmärk permalänken.